,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. július 21., szombat

TÖLTÖTT PAPRIKA



























  Ma egy olyan ételt készítettem, amit talán egész évben, az évszaktól függetlenül meg lehet főzni. Nagyon szeretjük, főleg a nyári időszakban, mert a paprikának ilyenkor a legintenzivebb az  íze. Most nagyobb adagban készítettem, ugyanis két nap múlva olaszországba utazom a páromhoz és a lánykámhoz. Szerintem már alig várják, hogy valami hazait vigyek. Ott ugyanis nem lehet kapni TV paprikát kapni, néha ugyan láttam a LIDL-ben, de a nagyobb hiperekben  nem vásárolható meg.

HOZZÁVALÓK:    70 dkg darált sertéscomb, kb 1 csésze rizs ( 2 , 5 dl )  kb 2 l házi paradicsomlé, 3 - 4 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 tojás, só, bors, pirospaprika, cukor, ételízesítő, 1 ek sűrített paradicsom, víz, egy csokor zeller zöld, liszt, olaj, TV paprika.



ELKÉSZÍTÉS:
  1. A töltelékhez a finomra vágott vöröshagymát kevés olajban  megdinszteljük, megszórjuk 1 / 2 evőkanál pirospaprikával, majd ráöntjük a darált húsra, hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, a rizst, a paradicsompürét és ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. Alaposan összekeverjük.
  2. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és a belsejét kiskanállal kikaparjuk, majd megtöltjük a töltelékkel. A töltött paprikákat egy nagyobb fazékban szépen elrendezzük, a paradicsomlét ízesítjük sóval ételízesítővel, kevés cukorral, majd ráöntjük a paprikákra, hogy ellepje. Ha szükséges vízzel pótoljuk, ekkor rádobjuk a zeller zöldet, megvárjuk még felforr s lefedve lassú tűzön puhára főzzük.



3. Amikor a paprikák megfőttek, egy szűrőkanállal kiszedjük a levéből. Kevés lisztből világos rántást készítünk és berántjuk az alaplét, összeforraljuk és visszahelyezzük a paprikákat a lébe. 



                                 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése