,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. január 1., kedd

ÚJ ÉVI SÖRÖS MALACSÜLT, BAJOR KÁPOSZTÁVAL



Ma Új Év napján , a szokásos sörben sült, malacsültet készítettem bajor káposztával. 

- A kb 2 kg - os malachúst jól befűszereztem, sóval, majorannával, bőrét bevagdostam és tepsibe fektettem.
Tettem mellé félbevágott vöröshagymát, fokhagymát, rozmaring ágat, zsályát és ráöntöttem fél üveg sört. Kb. 2 - 2,5 - óráig sütöttem és közben szalonnazsírral elkevert sörrel kenegettem.
Közben elkészítettem a káposztát.


 A savanyú káposztát egyszer átmostam, átvagdostam. Kolozsvári szalonnát a zsírjára sütöttem, rátettem a káposztát , és felöntöttem sörrel. Ízesítettem kevés köménnyel, sóval és borssal.


JÓ ÉTVÁGYAT !

1 megjegyzés: