,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. március 16., szombat

INTELLIGENS KRÉMES - AZ OKOS SÜTI


Egy nagyon egyszerű, szinte elronthatatlan sütemény. Krémes, vaníliás és nagyon finom. Egy lépésben kialakul a süti alja, a krémes közepe és a kissé habos teteje. Jól harmonizálnak vele a különféle gyümölcsök. 
Szétnézve a neten, a receptek mindenhol hasonlónlóak minimális eltérésekkel. 

HOZZÁVALÓK
- 8 db tojás szétválasztva
- 20 dkg kristálycukor
- 1 tk vaníliakivonat - vagy 4 cs vaníliás cukor
- 9 ek liszt
- 15 dkg lágy vaj
- 1 l tej
- csipet só





- A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a vajat, apránként a lisztet és beleöntjük lassanként a tejet is.
- A fehérjét pici sóval kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a tojásos -  tejes masszába.
- Kivajazott tepsibe öntjük és hideg sütőbe toljuk, a hőfokot 200 fokra vesszük, majd félóra elteltével mérsékeljük a hőfokot 150 °C - ra - így sütjük még legalább félóráig.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, csak azután szeleteljük.





15 megjegyzés:

  1. Nagyon szép, látványosan elkülönültek a rétegek! :)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű lett! Mindig kételkedtem, hogy ez nekem sikerülhetne, de lehet hogy merész leszek és megpróbálom!

    VálaszTörlés
  3. Óóóó, gyönyörűek a képek! Nekem még sosem sikerült ennyire szépre a süti, nem különültek el a rétegek ennyire szépen. Ha jól emlékszem, én is ezt a receptet használom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Többször készítettem már, de mindig ilyenre sikerült:)

      Törlés
  4. Kedves Judit! Imádom a blogodat, lélegzetelállítóak a fotók és nagyon találékony és kreatív vagy! Sokat loptam már Tőled! De: "intelligens" az két "l". Jegyezd meg! Fontos ez is hidd el...Csók: Ofélia

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű ez a süti. Ma megsütöttem és sikerült!!!!! És nem csak szép, de finom is.

    VálaszTörlés
  6. Szia! Mekkora méretű tepsiben sütöd?

    VálaszTörlés
  7. Nem kell bele sütőpor?

    VálaszTörlés
  8. Sütőpor nem kell bele? Köszi a választ!

    VálaszTörlés
  9. A liszt az púpos vagy csapott ek? mikor kell a vaníliát bele tenni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tojások sárgájához keverjük a vaníliás cukrot, a liszt inkább púpozott ek. legyen.

      Törlés