,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. március 23., szombat

TOJÁS FÉSZEKBEN




Könnyű, foszlós, édes kalács, aminek a közepébe főtt tojásokat helyezünk és úgy sütjük aranyló barnára.
Húsvétra kiváló választás az ünnepi asztalra.

HOZZÁVALÓK
- 50 dkg liszt
- fél cs élesztő
- 3 ek porcukor
- 2 db tojás
- 1 tk só
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 dl langyos tej
6 db főtt tojás
pisztácia, mogyoró, szórócukor - tetszés szerint
 1 tojás - a lekenéshez

- A szokásos módon bedagasztjuk a tészta hozzávalóit.
-  Amikor megkelt, 6 egyforma darabra osztjuk, majd ezeket is megfelezzük és az így kapott 12 db gombócot, egyenként kb 25 cm hosszúra sodorjuk.
- Majd 2 rudat összesodrunk, végüket összecsípva kör alakúra formázzuk.
- Sütőpapíros tepsibe rakjuk és hagyjuk kelni.
- A tojásokat pár percig forraljuk.
- A tésztát lekenjük enyhén felvert tojással, a közepébe belehelyezzük a tojásokat és megszórjuk aprított pisztáciával.
- Előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése