,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. augusztus 21., csütörtök

~ ZÚZMARASZELET ~

Print Friendly and PDF



Könnyed vajas piskóta, lágy darakrém és fanyar áfonya- ez jellemzi ezt az egyszerű és mutatós süteményt.
A recept megjelent az Erdélyi konyha augusztusi számában.






 » HOZZÁVALÓK »
Tészta : - 4 db tojás, 18 dkg porcukor, 14 dkg liszt, 1 csapott teáskanál sütőpor, 10 dkg olvasztott vaj,  1 csipet só
Töltelék : - 4 dl tej, 5 evőkanál búzadara, 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, kb 25 dkg áfonya

- A tésztához, a tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a sütőporos lisztet és az olvasztott vajat.
- A  masszát egy kb 20 X 30 - as kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk és  180 °C - ra előmelegített sütőben kb 20 - 25 percig sütjük ( végezzünk tűpróbát ! ).
- A búzadarát sűrűre főzzük a tejben, majd hagyjuk teljesen  kihűlni.
- A vajat kikavarjuk a kétféle cukorral és összekeverjük a kihűlt grízzel.
- A tésztát  két egyforma lapra vágjuk, az alsó lapra rákenjük a krém felét, sűrűn kirakjuk áfonyával, majd rákenjük  a maradék krémet.
- A felső lapot ráhelyezzük a krémre, enyhén rányomjuk, megszórjuk porcukorral és áfonyával díszítjük.




1 megjegyzés:

  1. Nagyon mutatós sütemény, és a képeket nézve és a leírást olvasva nagyon finom is lehet! :) Gratulálok az Erdélyi Konyhás megjelenéshez! :)

    VálaszTörlés