,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. október 27., hétfő

~ CSIRKE STEAK, PIRÍTOTT SÜTŐTÖK KOCKÁKKAL ~



Gyors vacsora és ismét sütőtök, valahogy nem tudok betelni vele és annyiféle elkészítési módja van, 
Ennél a receptnél a sütőtök hosszúkás részét kockáztam fel és azt pirítottam, a zsályával remek páros.
A hús pedig a sok fűszertől mediterrán ízt kapott. 
Mindenképp érdemes a töknek ezt a fajta elkészítési  módját is kipróbálni, vághatjuk akár hasábokra is, hamar kész van és a fűszerezzük bátran.


Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK«
- egész csirkemell
- 1 - 1 tk szárított kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, oregánó, petrezselyem, pirospaprika
- 1- 2 gerezd fokhagyma
- 0, 5 dl olívaolaj
- fél citrom leve
- só, bors
- rózsabors
- 1 kg pucolt sütőtök 
- 2- 3 zsályalevél


  1. A fűszereket és a zúzott fokhagymát keverjük össze az olívaolajjal és a citrom levével.
  2. A csirkemellet vágjuk 4 szeletre, sózzuk borsozzuk és felhevített kevés olajon süssünk kérget rá, majd kenjük be alaposan a fűszerkeverékkel és tegyük sütőzacskóba . Süssük  180 °C - on kb 30  percig. Ezután vegyük ki a húst a zacskóból, locsoljuk meg a szaftjával, tekerjünk rá rózsaborsot és helyezzük vissza a sütőbe még 15  percre. 
  3. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, dobjuk bele a zsályalevelet és pár percig pirítsuk, ezután szórjuk hozzá a sütőtök kockákat és a serpenyőt rázogatva pirítsuk puhára . Közben ízesítsük sóval, borssal.
  4. A húst szeleteljük fel, tálaljuk a pirított tökkel és friss salátával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése