,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. február 9., hétfő

~ KAKAÓS CSIGA ~





»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 50 dkg liszt
- 2 , 5 dkg friss élesztő
- 5 dkg porcukor
- 1 kk só
- 10 dkg puha vaj
- kb 2 dl tej
Töltelék : 
- 3 ek cukor
- 2 púpozott ek kakaópor
- 2 - 3 ek olvasztott vaj
- tej a kenéshez
  1. Szitáljuk a dagasztógép üstjébe a lisztet, a porcukrot és a sót, morzsoljuk hozzá az élesztőt, adjuk hozzá a vajat, a  szobahőmérsékletű tejet és dagasszunk a hozzávalókból tésztát.
  2. Takarjuk le és meleg helyen kelesszük a duplájára, majd kissé gyúrjuk át és osszuk kétfelé.
  3. A tésztagombócot nyújtsuk ki kb 40 x 30 cm - es nagyságúra, kenjük át a tetejét olvasztott vajjal és szórjuk meg a cukorral elkevert kakaóval. 
  4. A tésztát a két hosszabbik végénél fogva feltekerjük úgy, hogy középen összeérjen a tekerés, majd a rudat hűtőbe tesszük legalább félórára . Így járjunk el a másik tésztaadaggal is.
  5. A lehűlt tésztát egy cérna segítségével kb 2 cm - es vastagságúra elvagdossuk és a csigákat sütőpapíros tepsibe fektetjük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Még forrón minden csigát megkenünk tejjel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése