,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. február 11., szerda

~ TEJSZÍNES BORSÓRAGULEVES ~





 Igazi tavaszias, napsütéses idő volt ma mifelénk, hónak már nyoma sincs. 
Valami könnyed, vitamindús és laktatós levest akartam, így össze is dobtam ezt a csirkehússal gazdagított borsólevest, olyan szívet - lelket melengető ízekkel.

»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg csirkemell
- 1 vöröshagyma
- 45 dkg extra zsenge zöldborsó ( mélyhűtött )
- 3 - 4 db sárgarépa
- 2 dl tejszín
- 1 ek kukoricakeményítő
- 1 ek vaj
- 2 ek olívaolaj
- só, bors, 1 tk darált pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem

  1. A felkockázott hagymát a felhevített vajon és olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemellet és fehéredésig pirítjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a felkarikázott répát és pár percig pirítjuk. Felöntjük vízzel, hozzászórjuk a borsót, ízesítjük és puhára főzzük.
  3. A tejszínt simára keverjük a keményítővel és beforraljuk vele a levest.
  4. Végül megszórjuk aprított petrezselyemmel.

2 megjegyzés:

  1. Biztosan nagyon finom lehet,de az Oliva olajat napraforgóolajjal,lehet e helyettesíteni? Sajnos olyan drága lett az Oliva olaj,hogy már mi akiknek mindent be kell osztani,nem tudjuk megvásárolni még azt is.

    VálaszTörlés