,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. április 18., szombat

~ HABOS EPRES SZELET ~




 Készítettem már hasonlót sütit almával, recept itt: Habos almás - most kipróbáltam eperrel is.  Egyszerű linzertészta, tojáshab és eper. Működik szinte minden gyümölccsel, meggyszezonban kakaós tésztával is megsütöm.
Nagyon jól szeletelhető, mutatós és finom sütemény.

»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 45 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 25 dkg hideg vaj, 1 tk sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 5 tojássárgája, 1 ek tejföl, csipet só
Töltelék : 
- 5 tojás fehérje, 18 dkg porcukor, 2 ek étk. keményítő, 1 kk vaníliakivonat, 1 tk citromlé, 50 dkg eper

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd 1 / 3 - 2 / 3 - ad arányban kétfelé osztjuk. A kisebbik tésztát folpackba csomagolva a mélyhűtőbe, a másik részt pedig szintén becsomagolva hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
  2. A nagyobbik tésztarészt egy kb 20 x 30 - as kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk és megszurkáljuk az alját villával. Előmelegített 180 °C - os sütőben 15 percig elősütjük.
  3. Az epret megmossuk és feldaraboljuk.
  4. A fehérjét félig felverjük, hozzácsurgatjuk a citromlét és kisebb adagokban hozzáadjuk a keményítővel vegyített porcukrot. Kemény, masszív habbá verjük.
  5. A habot rákenjük a tésztára, ráhalmozzuk egyenletesen az epret, majd nagylyukú reszelőn ráreszeljük a tészta másik felét.
  6. Visszatoljuk a sütőbe és kb  35 - 40 percig sütjük. 










ötlet: innen

1 megjegyzés: