,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. szeptember 29., kedd

~ KÓKUSZOS CSAVART CSIGA ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta : -  45 dkg liszt, 2 dkg friss élesztő, 3 ek cukor, 3 tojássárgája, 3 ek étolaj, csipet só, kb 2 , 5 dl langyos tej
Töltelék : - 3 tojásfehérje, 12 dkg porcukor, 1 ek étk keményítő, 15 dkg kókuszreszelék, 2 db kókuszos csoki (  50 g ) vagy 3 dkg étcsokoládé
- 1 tojás - a kenéshez

  1. Az élesztőt kevés cukor tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen kb 1 órán át kelesztjük. Ha a tészta megkelt, átgyúrjuk és kinyújtjuk kb 60 x 40 cm - es  nagyságú téglalappá. 
  2. A tojásfehérjét vízgőz felett félig felverjük, majd tovább verve kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot és fényes, nem túl kemény habbá verjük. Ezután összeforgatjuk a kókuszreszelékkel és a keményítővel.
  3. A tészta felére hosszában rákenjük a kókuszos habot, megszórjuk a feldarabolt csokoládéval, a másik üresen hagyott részt pedig ráhajtjuk a töltelékre. Az így kapott tésztából éles késsel vagy pizzavágóval kb 2 cm - es csíkokat vágunk, a csíkokat megcsavarjuk és feltekerjük csigaformára.
  4. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük enyhén felvert tojással és fél óráig még kelesztjük.
  5. 180 °C - os sütőben, kb 20 - 25 perc alatt készre sütjük.




1 megjegyzés: