,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. szeptember 15., kedd

~ OMLÓS BARACKOS KIFLI ~





»HOZZÁVALÓK«
- 25 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 18 dkg vaj
- 1 ek tejföl
- csipet só
- baracklekvár
- őszibarackbefőtt
- 1 tojás - a kenéshez
- szeletelt mandula - a szóráshoz

  1. A lisztet a porcukorral és a sóval összeszitáljuk, majd elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tejfölt és alaposan összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és hűtőben kb 1 órát pihentetjük.
  2. A tésztát, lisztezett felületen fél cm - es vastagságú és 20 cm - es széles téglalappá nyújtjuk, majd háromszögekre vágjuk úgy, hogy a háromszög talpa kb 9 cm legyen.
  3. A háromszög talpához 1 - 1 teáskanál lekvárt teszünk, majd erre kerül 1 - 1 gerezdekre vágott barackbefőtt. Szorosan feltekerjük és a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Lekenjük felvert tojással és megszórjuk pirított mandulapehellyel.
  4. 180 °C - on aranyszínűre sütjük.

1 megjegyzés: