,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. november 12., csütörtök

~ LEKVÁROS LINZER ~



 Manapság oly nagy divat a sütipecsétes keksz - habár nekem is van hozzá formázóm - mégis maradok ennél a hagyományos kiszúróval készült linzernél, hiszen ezek a kiszúrók bármely 100 ft - os üzletben kaphatóak. A linzer a szokásos 3 : 2 : 1 arányú keveréke a lisztnek, cukornak és a vajnak.
A tésztát mindenképp pihentessük. mert így lesz igazán omlós, a sütési időt pedig tartsuk be. 

»HOZZÁVALÓK«
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 1 tojássárgája
- fél vanília rúd kikapart magja
- málnalekvár - a ragasztáshoz

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük legalább 1 órára. ( nálam egy éjszakát pihent )
  2. A tésztát, enyhén lisztezett felületen kb fél cm - es vastagságra kinyújtjuk és linzer szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített, 200 °C - os sütőben 8 - 10 perc alatt megsütjük.
  3. A málnalekvárt szitán átpasszírozzuk és összeragasztjuk vele a linzereket. Vaníliás cukorral meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése