,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. február 29., hétfő

~ EXPRESSZ ROZSOS STANGLI ~


»HOZZÁVALÓK« - 8 db - hoz
- 20 dkg finomliszt
- 15 dkg rozsliszt
- 2 , 5 dkg friss élesztő
- 1 / 2 ek só
- 1 tk méz
- 2 , 5 dkg olvasztott vaj
- kb 2 , 5 dl langyos tej

  1. Az élesztőt, a mézzel elkevert langyos tejben futtassuk fel. A liszteket szitáljuk össze a sóval, adjuk hozzá a felfutott élesztőt, az olvasztott vajat, a tejet és dagasszunk belőle tésztát.
  2. A tésztát osszuk kétfelé és enyhén lisztezett felületet nyújtsuk kb 30 cm - es átmérőjű körré, majd éles késsel vágjuk négyfelé. A cikkeket nyújtsuk még vékonyabbra és a szélesebbik felénél fogva tekerjük fel. A többi tésztacikkel is így járjunk el.
  3. A stanglikat rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, tetejüket kenjük le tejjel és kelesszük 30 percig.
  4. Előmelegített, 180 °C - os sütőbe süssük pirosra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése