,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. március 6., vasárnap

~ ZSERBÓS TÚRÓTORTA ~





 Ez a torta liszt nélkül készült, a cukor igazából el is hagyható, mert a levár elég édességet ad a tölteléknek. Egy szelet is bőven elég belőle. hiszen amilyen kicsi a torta, annál laktatóbb. Húsvétra kiváló desszert a bőséges lakoma után.

»HOZZÁVALÓK«
Alaphoz :
- 10 dkg darált dió
- 1 ek barnacukor
- 3 ek olvasztott vaj
Töltelék :
- 40 dkg túró
- 2 db tojás
- 20 dkg baracklekvár
- 1 - 2 ek barna cukor ( szükség szerint, vagy el is hagyható )
- 1 ek étk. keményítő
Tetejére :
- 10 dkg étcsokoládé, 1 ek olaj, pirított vagdalt dió

  1. A sütőt 160 °C - ra előmelegítjük, egy 18 cm - es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  2. A diót összekeverjük a cukorral, az olvasztott vajjal és belenyomkodjuk a tortaforma aljába. A töltelék hozzávalóit krémesre keverjük, a diós alapra öntjük és kb 50 - 60 percig sütjük.
  3. A megsült tortát teljesen kihűtjük, majd a csokoládét az olajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, a 3 / 4 - ét a túrós rétegre simítjuk, megszórjuk vagdalt dióval és megvárjuk még egy kicsit megdermed a csokoládé. A maradék csokoládét egy zacskóba kanalazzuk, az egyik sarkából kicsit levágunk és áthúzzuk vele a torta tetejét. 1 - 2 órás hűtés után szépen szeletelhető.


Ötlet innen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése