,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. április 6., szerda

~ MEDVEHAGYMÁS BURGONYAGOMBÓC ~



»HOZZÁVALÓK«
- 60 dkg burgonya
- 1 csokor medvehagyma
- 1 tojás
- 1 kk só
- liszt - annyi, hogy összeálljon a tészta
- bacon, feta sajt - a tálaláshoz

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Még melegen burgonyanyomóval áttörjük, és teljesen kihűtjük.
  2. A medvehagymát finomra aprítjuk, összekeverjük a burgonyával, majd hozzáadjuk a tojást és fokozatosan adagolva a lisztet, összegyúrjuk annyi lisztel amennyit a burgonya felvesz. ( ne legyen kemény a tészta ! ) A tésztából kb 4 - 5 dkg - os golyókat formázunk és lobogó sós vízbe tesszük, ha a gombócok feljöttek a víz felszínére, további 2 - 3 percig forraljuk.
  3. A szalonnát ropogósra pirítjuk, majd a zsírjában átforgatjuk a gombócokat. Szalonnadarabokkal és az elmorzsolt fetával megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése