,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. augusztus 8., hétfő

~ KEFÍRES PIZZAKIFLI ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 25 dkg liszt
- 10 dkg rétesliszt
- 2 dkg friss élesztő
- 50 ml olívaolaj
- 1 kk cukor
- 1 tk só
- 1 dl langyos víz
- 1 kispohár kefír
Pizzaszósz :
- 1 vöröshagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 1 hámozott paradicsomkonzerv ( aprított )
- 2 ek olívaolaj
- kakukkfű, oreganó, bazsalikom
- só, cukor
és még : - reszelt mozzarella

  1. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. A zúzott fokhagymát kissé átpirítjuk a felforrósított olajban, hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a leszűrt paradicsomkonzervet, ízesítjük sóval, cukorral és a fűszerekkel, majd addig főzzük, amíg szépen besűrűsödik.
  2. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A liszteket összeszitáljuk a sóval, hozzáadjuk az olívaolajat, a felfutott élesztőt és a kefírt, majd alaposan kidagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük. 
  3. Ha a tészta megkelt 3 cipóra osztjuk és egyenként kb 40 cm - es kör alakúra kinyújtjuk. Az első lapot megkenjük szósszal, rászórjuk a sajtot, majd ráborítjuk a második lapot, ezt is lekenjük szósszal és megszórjuk sajttal, végül ráborítjuk a harmadik lapot. Pizzavágóval 8 - 10 cikkre vágjuk, feltekerjük és kifli alakúra formázzuk. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 20 percig pihentetjük.
  4. Előmelegített 200 °C - on aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése