,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. december 18., vasárnap

~ MÁKHABOS DIÓS SZELET ~




»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 4 tojás, 15 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 15 dkg vaj, csipet só
 8 dkg liszt, 15 dkg darált dió, 3 / 4 tasak sütőpor
Mákhab :
15 dkg őrölt mák, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg porcukor, 
-  2 dl tejszín, 1 kk vaníliakivonat, 1 tk rumaroma, 1 dl tejföl, 1 tk étk. zselatin
továbbá : - kb 4 - 5 ek baracklekvár - a kenéshez

  1. A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy kb 25 x 25 cm - es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  2. A tojást kétfelé választjuk a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, hozzákeverjük a diós, sütőporos lisztet,  majd lazán összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát a tepsibe simítjuk és tűpróbáig sütjük.  
  3. Ha a piskóta megsült, lapjában kettévágjuk és mindkét lapot megkenjük lekvárral.
  4. A krémhez simára keverjük a tejfölt a porcukorral,  ízesítjük citromhéjjal, vaníliával és rummal. A zselatint  2 ek vízben megduzzasztjuk, majd mikróban folyósra melegítjük és hozzákeverjük a tejfölhöz.
  5. A tejszínt habbá verjük, majd összeforgatjuk a mákkal és a tejfölös keverékkel. Az egyik piskótalapra rákenjük a krém 3 / 4 - ét, ráborítjuk a másik lapot úgy, hogy a lekváros rész kerüljön a krémre, majd elsimítjuk a tetején a maradék krémet. Megszórjuk kevés darált mákkal és egész diószemekkel díszítjük. 2 - 3 órára hűtőbe tesszük, majd felkockázva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése