,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. január 16., hétfő

~ ALMÁS PÁRNÁK ~



»HOZZÁVALÓK«
- 15 dkg túró, 1 tojás, 5 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 40 ml olaj
15 g friss élesztő, 1 dl tej, 40 ml étolaj, 28 dkg liszt, csipet só
Továbbá : 
- kb 3 alma, cukor, fahéj, citromlé
- 1 tojássárga + 1 ek tej - a kenéshez
- jégcukor - a szóráshoz

  • Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk és 30 percig meleg helyen pihentetjük.
  • Az almákat negyedeljük, a magházat kivágjuk és vékonyra felszeleteljük, majd citromlével meglocsoljuk.
  • A tésztát kétfelé osztjuk, lisztezett felületen kb 25 cm - es körré nyújtjuk és 8 cikkre osztjuk. A cikkek szélére  4 - 5 almaszeletet helyezünk, megszórjuk  fahéjas cukorral és éles késsel, vagy derelyemetszővel három bemetszést ejtünk rajta, majd megfogjuk a háromszög csúcsát  és ráhajtjuk  az almára úgy hogy a végét  befordítjuk a tészta alá. A párnákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejét lekenjük a tejjel elkevert tojássárgával és megszórjuk cukorkával.
  •  20 - 25 percig pihentetjük, majd 180 °C - ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése