,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. január 24., kedd

~ RICOTTÁS SZILVALEKVÁROS PAPUCS ~



»HOZZÁVALÓK«
- 25 dkg liszt
- 25 dkg ricotta
- 20 dkg margarin
- 3 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só
- 1 tojás
- házi szilvalekvár
- 1 tojássárgája + pici víz - a kenéshez
- porcukor - a hempergetéshez

  • Szitáljuk egy tálba a lisztet, majd morzsoljuk össze a margarinnal, adjuk hozzá a ricottát, a cukrokat, a sót, a tojást és gyúrjuk össze. Csomagoljuk folpackba és tegyük 30 percre a hűtőbe.
  • A tésztát kb 3 - 4 mm - vastagságúra nyújtsuk ki, szabjunk belőle 6 x 6 cm - es négyzeteket, mindegyik közepére tegyünk 1 - 1 tk szilvalakvárt, majd a két szembelevő sarkot hajtsuk egymásra. 
  • A papucsokat rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket kenjük le a vízzel elkevert tojássárgájával és 180 °C - os sütőbe süssük szép pirosra . Még langyosan hempergessük meg porcukorba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése