,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. július 6., csütörtök

~ SVÉD GOMBASALÁTA ~


Langyosan a legfinomabb, citrusos és finom. Nagyon gyorsan elkészül, nem is értem miért svéd gomba a neve, hiszen az íze az olasz ízvilágot tükrözi. 

»HOZZÁVALÓK«
- 40 dkg csiperke 
- 1 közepes fej vöröhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 - 2 babérlevél
- 1 / 2 citrom reszelt héja és leve
- 1 doboz aprított paradicsomkonzerv ( 400 g )
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 kk morzsolt kakukkfű - elhagyható
- só, bors, cukor - ízlés szerint


  • Kevés olívaolajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát a zúzott fokhagymával együtt,  majd rádobjuk a feldarabolt gombát és jól átpirítjuk. Ezután hozzáöntjük a paradicsomkonzervet, hozzáadjuk a babérlevelet, a citrom reszelt héját, és levét, a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, végül ízlés szerint édesítjük.
  • Lassú tűzön, sűrű ragu állagúra főzzük, 
  • Főtt tojással kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése