,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. október 27., péntek

~ MÉZES DIÓS SZELET ~











»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 40 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 12 , 5 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 ek méz
- 2 tojás
- 1 kk őrölt fahéj ( elhagyható )
Krém :
- 5 dl tej
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg cukor + 10 dkg - a karamellhez
Tetejére :
- 20 dkg dió
 -8 dkg cukor
- 3 ek méz
- 8 dkg vaj
tetejére : - olvasztott étcsokoládé

  • A krémhez 2 dl tejet simára keverünk a pudingporral, a többi tejet  felforraljuk a cukorral, hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt kihabosítjuk a margarinnal.
  • 10 dkg cukrot karamellizálunk, majd sütőpapírra kiöntve megdermesztjük és egy késes aprítóval szilánkosra aprítjuk.
  • A diót darabosra vagdaljuk. A cukorból sötét karamellt készítünk, majd  hozzáadjuk a mézet, összeforraljuk és hozzákeverjük a diót végül a vajat. Addig kevergetjük amíg a vaj felolvad, azután félretesszük hűlni.
  • A tésztához, összemelegítjük a vajat a mézzel és a cukorral. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával és a fahéjjal, közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tojást és a vajas mézes keveréket. Jól összegyúrjuk és 15 percig letakarva pihentetjük. A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük. 
  • A tésztát kétfelé osztjuk és 20 x 30 cm, - es lapokká nyújtjuk. Az egyik lapot vajazott, liszttel behintett tepsi hátán 10 - 12 perc alatt megsütjük, majd a  tepsire sütőpapírt helyezünk ráfektetjük a másik tésztalapot és eloszlatjuk rajta a karamellás diót és ezt is megsütjük.
  • Az egyik tésztalapra rákenjük a vaníliás krémet, megszórjuk az apróra tört karamellel és ráfektetjük a diós tésztalapot. Egy éjszakán át pihentetjük és tetszés szerint szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése