,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. november 14., kedd

~ CÉKLÁS SZTRACSATELLATORTA ~






»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 3 tojás
- 15 dkg porcukor
- 6 dkg puha vaj
- 18 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor ( 12 g )
- csipet só
- 3 ek reszelt cékla
Krém :
- 1 tasak tejszín ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 kk vanílikivonat
- 2 dl tejszín ( Hulala )
- 5 dkg étcsokoládé

  • A sütőt 180°C - ra előmelegítjük, egy kb 18 - 20 cm - es tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk.
  • A tojásokat szétválasztjuk, a tojások sárgáját a cukorral és a vajjal fehéredésig keverjük, majd hozzákeverjük a céklát és a sütőporral átszitált lisztet.
  • A fehérjét a sóval habbá verjük és összedolgozzuk a céklás résszel. A masszát a formába simítjuk, majd kb 20 - 25 perc alatt megsütjük. ( Tűpróba ! )
  • Ha a tészta megsült rácsra borítva kihűtjük, majd lapjában ketté vágjuk.
  • A pudingot a cukros, vaníliás tejben megfőzzük. A csokoládét lereszeljük és 1 evőkanállal félreteszünk belőle. A tejszínt habbá verjük, majd pár kanál habot a kihűlt pudinggal jól kikeverünk, a többi habot és a reszelt csokoládét óvatosan összeforgatjuk a pudingos résszel. A krém felével megtöltjük a piskótát, a maradék felét a torta tetejére simítjuk, a többit csillagcsöves habzsákba töltjük és rózsákat nyomunk a tetejére. A félretett csokoládéreszeléket a tetejére szórjuk és 2 - 3  óra hűtés után szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése