,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. április 18., szerda

~ TEKERT KALÁCS ~


»HOZZÁVALÓK«
- 30 dkg liszt
- 1 tasak szárított élesztő
- 1 mk só
- 3 ek porcukor
- 1 tojás sárgája
- 3 dkg olvasztott vaj
- kb 1 , 5 dl langyos tej
- 1 , 5 ek kakaópor
továbbá : 
- 1 tojás - a kenéshez
- durvára vágott mogyoró

  • Kevés langyos tejben elkeverjük az élesztőt az 1 tk porcukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet a sóval és a porcukorral összeszitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját, az olvasztott vajat és annyi tejet adagolunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Az egészet  alaposan összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport.
  • A két tésztagombócot a duplájára kelesztjük, majd mindkét tésztarészből kb 60 cm  hosszú rudat sodrunk, a két rúd végét összecsípjük és összesodorjuk, majd csigaalakban feltekerjük úgy, hogy a tésztavéget a tészta alá hajtjuk. A tésztát 30 percig kelesztjük, majd lekenjük enyhén felvert tojással és megszórjuk mogyoróval.
  • Előmelegített 180 °C - on aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése